Bu özellikli durumlar şu şekilde sıralanabilir: Kalpte pıhtı veya enfeksiyon varlığının araştırılması, yapay kapak işlevlerinin değerlendirilmesi, ana atardamar-aort yırtılmalarının aranması, kalp deliklerinin incelenmesi, kalp kapak yetersizliklerinin ciddiyetinin belirlenmesi, kalp kapak tamiri veya kalp deliklerinin kapatılması ameliyatları sırasında ve sonrasında, işlem başarısının değerlendirilmesi.
Kardiyoloji Polikinliği Uzm. Dr. Murat Bilgin ve Prof Dr. Hakan Özhan, Özel Atakent Hastanesi’nde yeni alınan Transözofajeal Ekokardiyografi ( TEE ) cihazı ile artık daha hızlı ve kesin sonuçlara ulaşacaklarını ve hastaların TEE işlemi için artık başka şehirleri tercih etmeyeceklerini belirtti.
Transözofajeal Ekokardiyografi (TEE) ile tanılar daha hızlı ve kesin sonuçlanacak
Ekokardiyografi kalbin yapısı ve fonksiyonlarının ultrason ile incelenmesidir. Göğüsten yapılan ekokardiyografi ile kalbin bazı bölgeleri yeterince görüntülenemez. Bu durumda yemek borusundan ultrason ile kalbin incelenmesi gerekir ki bu işlem Trans özofageal ekokardiyografi yani TEE olarak adlandırılır.
Yorumlar