Coco Çikolata Topları
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
5 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı (sıvı)
1 yemek kaşığı bal
Eritilmiş çikolata
Çikolata haricindeki tüm malzemeler karıştırılır ve dolapta 15 dk. katılaşması için beklenir. Soğuyan karışım küçük top parçaları haline getirilir. Eritilmiş çikolataya batırılarak dolapta 30 dakika daha dinlendirilir ve afiyetle tüketilir.
Karabuğdaylı çikolata
1 çay bardağı karabuğday
15 adet fındık
2 paket bitter çikolata
Karabuğdayları tavaya alıyoruz ve orta ateşte üstü kapalı pişirerek patlamasını sağlıyoruz. Küçük dikdörtgen bir kaba aldığımız karabuğdayların üzerine kırılmış fındıkları ekliyoruz. Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı döküyoruz. Dolapta soğumasını bekliyoruz, ardından ufak parçalar halinde keserek afiyetle tüketiyoruz.
Çikolatalı Mini Tartlar
1 çay bardağı yulaf ezmesi
15 adet hurma
10 adet fındık
½ paket bitter çikolata
Sıcak suda bekleterek yumuşattığımız hurmaları çekirdeklerinden ayırıyoruz. Mutfak robotuna yulafı, hurmaları ve fındıkları alıp yumuşak bir kıvam alana dek karıştırıyoruz. Karışımı mini tart kalıplarına ortası çukur olacak şekilde yerleştiriyoruz. Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ekleyerek buzdolabında 30 dakika dinlendiriyoruz. Kahvemizin yanında afiyetle tüketiyoruz.