Yulaflı Kurabiye
Malzemeler:
- 3 adet olgun muz
- 1,5 bardak yulaf ezmesi
- 3 kuru kayısı + 3 gün kurusu
- Üzeri için damla çikolata
- Tarçın
Hazırlanışı: Bir kapta muzları ezin. İçerisine yulaf ezmesini ve küp küp doğradığınız kuru meyveleri ekleyin. Tarçını da katıp güzelce karıştırın. Tepsiye yağlı kâğıdı serip yemek kaşığı yardımıyla parçalara ayırın. Parçaların üzerine damla çikolata serpin ve 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyenizi kahvenizin yanında afiyetle tükete bilirsiniz.
Kakaolu Hurmalı Fit Toplar
Malzemeler:
- 15-17 adet orta boy yumuşak hurma
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 3 mandalina kabuğu
Bulamak için:
- 2 yemek kaşığı toz fıstık
- 2 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
Hazırlanışı: Bir kaba çekirdekleri çıkarılmış hurmaları koyun ve üzerine sıcak su ekleyin, 5 dk bekletin. Suyunu süzün ve blenderdan geçirin, üzerine kakaoyu, hindistan cevizini ve mandalina kabuğunu ekleyin. Tekrar blenderdan geçirin. Biraz yumuşak kıvamlı olduğundan 15 dakika dondurucuda bekletin. Dolaptan çıkartıp ceviz büyüklüğünde toplar yaparak Hindistan cevizine ya da toz fıstığa bulayın. Afiyet olsun.
Yulaflı Bar
Malzemeler:
- 1 küçük muz,
- 1 yemek kaşığı kakao,
- 1 su bardağı yulaf ezmesi,
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi,
- 1 avuç fındık,
- Portakal kabuğu,
Hazırlanışı: Muzu ezin, üzerine kakaoyu ekleyip yarım çay bardağı kadar su ilave edin. Sonrasında geri kalan malzemeyi ekleyip karıştırın ve 1 saat dondurucuda bekletin. Ardından dilimleyin. (10 dilim çıkıyor.) oda sıcaklığına geldikten sonra servise sunun. Afiyet o