Yalova’nın havasına, suyuna, doğasına hayran olup, bu kentte yaşayanların birçok sorunları olduğu gerçeğini görelim artık...

Özellikle trafik, Suriyeli Mülteciler ile Ortadoğu ülkelerinden kaçak olarak ülkemize giren ve Yalova’da da sıkça görülen bu insanların oluşturduğu manzaralar, bu kentte doğmuş, büyümüş birçok insanı tedirgin ederken, Türkiye’nin en hızlı göç alan 5 ilinden birinin Yalova olması da ayrı bir sıkıntı ve endişe yaşatıyor bizlere...  

Yalova’nın caddelerinde artık tanıdık bir yüz, alış-verişimizi yapabileceğimiz bir esnaflardan ihtiyaçlarımızı karşılamaz olduğumuzun bilinmesini isterim.

Üç tarafı denizlerle kaplı, yüzde 65’i orman, birçok şelale, kaplıca suyu ile cennetten bir köşe bu şehrin, bundan bir asır önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından ‘Yalova, geleceğin su şehri olacaktır’ söylemine karşın, kenti bekleyen en önemli sorunların başında nüfusun 700 binlere çıkmasıyla, büyük susuzluğun yaşana bilineceği gerçeğine karşı ciddi adamların atılması gerekliliğine inanıyorum.

Siz değerli okuyucularımıza Yalova’nın merkezinde hafta için sabah 08:00-09:00 ile akşam saat 17:00 ile 20:00 arası, hafta sonları ise öğleden sonraları yaşanan trafik sorunun en aza indirilmesi için atılması gereken acil adımlar olduğunun bilinmesini isterim.

Bu konuda, Yalova Belediyesi ve İl Trafik Komisyonunun alacağı kararların çok önemli olacağı görüşündeyim.

Mayıs ayında yapılan, Genel ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi ‘Aman trafik cezaları kesip oy kaybetmeyelim’ mantığından bir an önce uzaklaşmalı, yerel seçimler öncesi de aynı eylem içinde olmamalıyız.

Minibüs duraklarına, yük indirme ve bindirme alanlarına ve işyerlerinin önünde ki her araç sürücüsünün aracını park etmesi yollara babalarının tapulu malı gibi; kilitli demir çubuklar, dubalar, sandalyeler ile işgal eden her kim olursa olsun gözlerinin yaşına bakmaksızın gereken cezaların verilmesinin zamanı geldiği düşüncesindeyim.  

Özellikle şehrin girişinde ki Şehit Ömer Faydalı Caddesinde; 2 gidiş, 2 dönüşlü olan bulvarın 4 şeritten 2 şeri de düşürülerek, sürücülere yaşatılan eziyet ise artık sonlandırılmalıdır.

Yalova’nın merkezinde ki Fevzi Çakmak Stadyumunun kentin dışına taşınarak, Yalova Belediyesi’nin öz kaynakları ile 3-5 bin araca park alanı olacak ve kesinlikle Yalova Belediyesi tarafından makul bir ücret ile işletilecek oto parkın acilen yapımına başlanmalıdır.

Kentin merkezinde bulunan Cevdet Aydın ve Abdullah Baştürk Çocuk Parklarının altları otopark olacak şekilde yeniden düzenlenerek değerlendirilmelidir.

Yalova’nın merkezinde ki Atatürk İlköğretim Okulunun bulunduğu alanın rant düşünülmeden, kentin geleceği düşünülerek; alt kısmı otopark, üstü yeşil alan, toplanma yeri ve insanların dinlenip, nefes alabilecekleri önemli bir nokta olması için Türkiye’deki mimarlara ödüllü projeler hazırlatılıp bu hizmet bir an önce hayata geçirilmelidir.

Yalova ve ilçelerinde yeni yapıların bodrum katları, mutlak surette otopark olarak projelere işlenmeli, otoparkız yeni binaların yapımına müsaade edilmemelidir.

Yukarıda saydığım önlemlerin alınmasıyla, Yalova’da daha okullar kapanmadan yaşanan trafik çilesinin biteceği inancındayım.

Hadi şimdi kolları sıvayın.