İstanbul Valisi Davut Gül, olayların ardından açıklama yaparak Taksim ve İstiklal Caddesi'nde güvenlik nedeniyle uzun yıllardır hiçbir gösteriye izin verilmediğini vurguladı. Gül, "Bu alanda ısrarla toplanma çağrısı yapmak provokasyondur" diyerek, toplumsal hassasiyetlerin istismar edilerek kamu düzeninin bozulmasına müsaade edilmeyeceğini belirtti.
"Toplumsal Hassasiyetleri İstismar Etmek Kabul Edilemez"
Vali Gül açıklamasında, "Filistinli kardeşlerimizin kutsal davasını kendi siyasi hesaplarına alet edenleri kınıyoruz" diyerek, eylemi organize edenlerin ve yasa dışı çağrıları yapanların hakkında suç duyurusunda bulunulacağını ve adli sürecin titizlikle takip edileceğini belirtti. Ayrıca, polislerin yaralanmasına ve bazı vatandaşların yargılanmasına yol açan eylemlerle ilgili de gerekli adımların atılacağını ifade etti.
Bazı Metro Durakları Kapatıldı
İstanbul Valiliği, güvenlik nedeniyle M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı üzerindeki Taksim ve Şişhane istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı saat 15:00'ten sonra kapatma kararı aldı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bugün saat 15:00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar, bu hattın ilgili istasyonları işletmeye kapatılacaktır" denildi.