Uzmanlar Koleji kurucuları; Abbas Kılınç, Nergis İbşiroğlu, Ahmet Demiroğlu, Oğuz Gül, Ahmet Alp ve öğretmenler ile velilerin katılım gösterdikleri seminerde ilk olarak Uzmanlar Koleji Psikolojik Danışmanı Şeyma Nur Demir’in etkinliğin sunumunu ve aynı zamanda bu buluşmanın anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada; ‘’Bugün hepimizin hayatında temel bir yere sahip olan, ailede ve okulda kaliteli iletişim üzerine derinlemesine düşünmek, öğrenmek ve farkındalık kazanmak için bir araya geldik. Çünkü biliyoruz ki bir çocuğun gelişiminde, bir bireyin kendini gerçekleştirmesinde, bir toplumun huzurunda en belirleyici unsurlardan biri iletişimdir.
Burada bir araya gelmemize vesile olan bu anlamlı seminer, aile ve okul iş birliğine her zaman büyük önem veren Uzmanlar Eğitim Kurumlarının katkılarıyla hayata geçirildi.
‘Aile ve Okulda Kaliteli İletişim’ seminerinde sizlerle birlikte olmaktan ve çok değerli bir ismi, Prof. Dr. Üstün Dökmen hocamızı sizlere takdim etmekten büyük onur duyuyorum. Hepinizi en içten sevgi ve saygıyla selamlıyorum.’’ Şeklinde açılış konuşması yaptı.
Demir’in konuşmasının ardından, Uzmanlar Eğitim Kurumu Kurucularından Abbas Kılınç davetlilere hitaben yaptığı açıklama; ‘’Değerli meslektaşlarım, değerli misafirlerimiz. Bugünkü sunumumuza hoş geldiniz. Bugün konumuz eğitim. Eğitimi konuşmak, eğitimin en önemli faktörüdür. İletişimi konuşmak, bizim için en önemli noktadır. Velinin okulla iletişimi, velinin öğrenciyle iletişimi, eğitimde kilit noktada olduğunun hepimiz farkındayız. Bunu üstadından, Üstün Hoca’mızdan dinlemek bizim için ayrıca bir gururdur.
Sahneyi ona bırakmadan birkaç kelime sizlerle paylaşmak istiyorum, sonrasında hocamıza sahnemizi bırakacağım.
Kılınç, ‘’Öğretmenlik nedir?’’
Öğretmenliği birer kelimeyle anlatmak istersek, birer kelimeyle tanımlamak istersek, öğretmenlik; bilgi ve sevgiyi iletişimle paylaşmaktır. Bilgi ve sevginin iletişimde buluşmasıdır. İletişim, öğrencide yaratacağı en büyük değişim, o bilgiyi nasıl işleyeceğini, nasıl kullanacağının yolunu açmaktır. Bugün bütün matematik öğretmenleri aynı formülü anlatır ama hepsi aynı etkiyi bırakmaz.
Farklılık nedir ?
İletişim nedir?
İletişim dilinin güçlü olması, eğitimin o kadar kaliteli, o kadar nitelikli olacağını gösteriyor. Velilerin okulla, öğretmenle iletişimi, bu bağı güçlendiren, sonlandıran ve eğitimdeki kaliteyi artıran en önemli noktadır. Uzmanlar Eğitim Kurumları olarak bunların farkındayız.
Kılınç, ‘‘Bizim için en önemli aktör öğretmendir’’
Kolejimiz ilk açıldığı günden beri, kurucularımızın bahsettiği ve bizim için en önemli aktörün öğretmen olduğunu, çocuğumuzun dersine giren öğretmenin ne kadar önemli olduğunu hep vurguladık. Bunu, açıldığımız günden beri hep ön planda tutmaya çalıştık. O yüzden, alanında donanımlı, tecrübeli bir öğretmen, sevgiyle çocuklara yaklaşan bir öğretmen, iletişimi güçlü bir öğretmen, gelişime açık bir öğretmen her zaman eğitimde başarıyı getirecektir.
Kılınç, ‘’Uzman Koleji, Yalova’da yerel bir markadır’’
Bu yıl 8. yılımıza gireceğiz. Bu bizim için aynı zamanda yeni bir yılın hazırlığını yapmak anlamına geliyor. Bu bizim için bir gurur kaynağıdır. Uzmanlar Koleji, Yalova’da yerel bir markadır. 7. yılını tamamlamış, 8. yılına girerken büyük başarılara imza atmış bir kolejdir. Büyük başarıları ortaya koymuş, eğitimde iddiasını ortaya koymuş bir kurumdur. 8. yılımıza girerken, ayrıca Yalova’nın yerel markası olmanın ve eğitimde iz bırakmanın gururunu yaşıyoruz. Şimdi vizyonumuzu, ilk açıldığımız günden beri hep bahsettiğimiz ve öne sürdüğümüz, ifade ettiğimiz noktanın bir kez daha altını çizmek istiyorum. Akademik başarıya ve sosyal becerisi gelişmiş çağdaş bireyler yetiştirmek. Bugün eğitimde akademik başarının, çocuklarımızın üst sıralara, üst noktalara taşınması, sosyal becerisinin güçlü oluşu ve çağdaş bireylerin yetişmesi, ülkemizi uluslararası düzeyde üst noktalara taşıyacaktır. Ve bu, bizim bir önceliğimiz ve vizyonumuzdur.
Misyonumuz ise, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını temel alan, sorumluluk sahibi, toplumda faydalı bireyler, tüm canlılara ve çevreye duyarlı, öğrencilerin yeteneklerine göre keşfeden, eğitim yolculuğunda rehberlik eden, aynı zamanda ana diline hâkim, İngilizceyi etkin bir şekilde kullanan bireyler yetiştirmek, farklı eğitim yöntemlerini kullanarak bireylerin eğitimine katkı sağlamak, bizim misyonlarımız arasındadır.
Kılınç, ‘’Uzmanlar Koleji, kocaman bir ailedir’’
Şimdi Uzmanlar Koleji, bir anaokulu, ilkokul, ortaokul, fen lisesi, Anadolu lisesi ve kurs merkeziyle büyük bir eğitim yuvasıdır, eğitim alanıdır. 2018’den, 2025’e geldiğimiz zaman dilim içinde büyüyen trendiyle, büyüyen sayısıyla, şu an 1.350 öğrenciye hitap eden, 180 çalışanıyla kocaman bir aile olduğunu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Tabii ki bu eğitimi, bu vizyonu, Yalova’mızla birlikte tüm Türkiye’de büyütme gibi bir hedefimiz var. Yakın zamanda Çiftlikköy’de de 2. şubemiz, aynı zamanda Kocaeli’nde ve İstanbul’da da şubelerimizi sizlerle yakın zamanda paylaşacağız.
Kılınç, ‘’Yalova’nın haklı bir gururuyuz’’
Yalova’dan 500 tam puanla çıkartarak Türkiye 1.’liği elde edilmiştir. Bu yıl, geçen yıl, bir önceki yıl...
Yalova’da üniversite sınavında 3 tane ilk 30’a öğrenci yerleştirerek, akademik başarıda ne kadar iddialı olduğumuzu da sizlerle paylaşmak isterim. Tabii ki akademik başarının yanında, sosyal alanda Uzmanlar Türk Müziği Korosu’nun çok güzel etkinliklere imza attığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda çocuklarımızın halk oyunlarındaki derecelerini, uluslararası çaptaki çalışmalardaki başarıları ve Yalova’da Cumhuriyet Balosu’nu Yalova’ya getiren, taşıyan kurum olmak bizim en büyük mutluluğumuzdur.’’ Şeklinde konuşmasını sonlandırdı.
Dökmen’in uyarıları can kulağıyla dinlendi
Son olarak sahneye davet edilen Prof. Dr. Üstün Dökmen, ‘Ailede ve Okulda Kaliteli İletişim’ konulu semineri, keyifli bir üslupla anlattı.
Seminerin ilk bölümünde, çocuklara pembe yalanlar söylemenin doğru bir yol olmadığını çeşitli örneklerle anlatan Prof. Dr. Üstün Dökmen, günümüzde bilginin pek fazla bir öneme sahip olmadığını ama düşüncenin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.
Ana okullarında okuma ve yazmanın değiI, düşünceyi geliştirmenin gerekli olduğu gerçeğine değinen Prof. Dr. Üstün Dökmen, birçok konuda küçük başlıklar altında bilgilenmelerde bulundu.
Prof. Dr. Üstün Dökmen, ‘’23 Nisan, Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir bayramdır’, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün, Çanakkale’de Türk askeri ile çarpışan Anzak’lı askerleri için kullandığı kelimeler, Anzak’lı anneler tarafından çok hoş karşılandığı için hepsinde bir Atatürk sevgileri oluşmuştur’, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün Yunan askerlerini Ege’ye döktüğü cephede, yer de olan Yunan Bayrağına gösterdiği saygı çok kıymetlidir’, ‘Mustafa Kemal Atatürk, kız çocuklarına çok önem verirdi. Her 23 Nisan, bizleri bir Atatürk’ün kızı Ülkü yaptı’, ‘Kaliteli bir öğretmen, iyi bir insan yapmalı. Kaliteli bir öğretmenin ruh sağlığı iyi olmalı. Hafta içi kesinlikle alkol kullanmamalı’, ‘Psikiyatri destek, hepimiz için gerekli olabilir’, ‘Kaliteli bir yaşam için okumak gerek. Bu kitaplar, hafif olmalı’, ‘İki eli bir araya gelmeyenin iki yakası bir araya gelmez’, ‘Çocuklarımızda inatçılık olduğu kadar, anne ve babalarımızda da inat var’, ‘Ne söylediğimiz ve nasıl söylediğimiz çok önemli’, ‘Öğretmen ile veli aynı dili konuşmalı’, ‘Söylememeli, söylenmemeliyiz’, ‘Derslerine çalış, sınavın kazanamazsan da senin hayatın her şey den daha önemli diyebilmeliyiz’, ‘Türkiye’de Lösemi oranı %94 civarında. Kurtulan sayısı %15. LÖSEV’e yardım edelim, ‘Pandemi döneminde sabır edin demedim. Sahip olun dedim. Zihinsel ve bedensel olarak hareket istedim’, ‘Milli konularında duyarlıyım. Modern bir insanım ama, örf ve adetlerimize bağlıyım’, ‘Abdal Hans örneği’ ve ‘Diploma’ üzerine detaylı bilgiler aktardı.
Seminer sonunda, Prof. Dr. Üstün Dökmen’e Uzmanlar Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Demiroğlu tarafından bir buket çiçek ile Yürüyen Köşk Tablosu hediye edildi.
Prof. Dr. Üstün Dökmen’i tebrik eden ve kendisiyle fotoğraf çektirenlerin yanı sıra salon girişinde Dökmen’e ait kitapların satışı ile seminer sonlandı.
Haber: Merve Yahşi