Konser öncesinde Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, sahne alacak sanatçıları kuliste ziyaret ederek başarı dileklerini iletti. Gürel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;
“Kültür Sanat etkinliklerimiz kapsamında bu akşam Kent Müzemizde düzenlenen ‘Arz’ı Musiki’ konseri öncesi değerli solistimiz Emel Başar ve birbirinden kıymetli müzisyenlerimiz Serkan Güven, Meriç Ayata ve Kerim Akçay’ı ziyaret ederek performansları öncesi başarılar diledim. Şehrimizi farklı etkinliklerle buluşturmaya ve sanatın ruhuna ortak olmaya devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Klasik Türk müziğinin zarif ezgileriyle dinleyicileri geçmişe götüren konser, Kent Müzesi’nin tarihi atmosferinde gerçekleşti. Gecede sahne alan Emel Başar’ın güçlü ve duygulu yorumu, dinleyicilerin beğenisini toplarken; Kerim Akçay’ın viyolonseli, Meriç Ayata’nın tanburu ve Serkan Güven’in kanunu ile sahnede yakalanan ahenk, izleyenlere adeta bir müzik şöleni sundu.
Konseri izlemeye gelen sanatseverler, her eserin ardından uzun süre alkışlayarak sanatçılara büyük takdir gösterdi. Repertuar, hem geleneksel hem de özgün tınılarla şekillenirken, katılımcılara nostaljik ve ruhu dinlendiren bir deneyim yaşattı.
Yalova Belediyesi, yıl boyunca kültür ve sanata katkı sunan etkinliklerle, şehri sanatla buluşturmaya devam edecek.