Depreme dayanıklı olmadığı için 2021 yılında yıkılan Yalova Lisesi’nin yeni binası İl Özel İdaresi tarafından ihaleye çıkartılıyor.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Yalova Lisesi'nin 24 derslikli eğitim binası ve spor salonu inşaatı için tamamlanan zemin etüdü çalışmaları, mimari, statik, mekanik ve elektrik projeleri sonrası yeni bir aşamaya daha gelindi” dedi.
Bakanlık onayı alındı
Akmeşe, eş zamanlı olarak Millî Eğitim Bakanlığı’ndan ihale sürecinin başlatılması ve söz konusu yapım işinin ödeneğinin gönderilmesi yönünde Bakanlığın onayının alındığını belirtti. Ayrıca 20 Mart 2023 Pazartesi gününden itibaren Yalova Valisi Muammer Erol'un talimatıyla İl Özel İdaresi tarafından yapım projesi için ihale sürecinin başlatılacağını ifade etti. Projenin Yalova halkına ve gençlere hayırlı olması temennisinde bulunan Akmeşe, son olarak “Proje Yalova İl Özel İdaresi’ne devredildi. İl Özel İdaresi ihaleye çıkartacak. İhaleyi kazanan firma en kısa sürede inşaata başlayacak” ifadelerini kullandı.