Festivalin açılış etkinliği, Türk kültür tarihine ışık tutan çarpıcı bir sergiyle başlıyor. Araştırmacı, yazar ve belgeselci Servet Somuncuoğlu’nun Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada belgelediği kaya resimleri ve damgalar, "Taştaki Türkler" başlıklı fotoğraf sergisiyle ilk kez Yalovalı sanatseverlerle buluşacak.

I M G 20250425 W A0004

Türklerin binlerce yıllık izlerini gün yüzüne çıkaran bu özel koleksiyon, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun ve protokol üyelerinin katılımıyla açılacak. Sergi, geçmişten bugüne uzanan kültürel bir yolculuğa davet ediyor.

I M G 20250425 W A0003

Sergi sonrasında ise moderatörlüğünü Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Taner Tatar’ın üstlendiği, alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katılacağı bir panel düzenlenecek. Panelde:

I M G 20250425 W A0002

İslam öncesi Türk tarihi alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Ahmet Taşağıl (Yeditepe Üniversitesi),

I M G 20250425 W A0001

Yalova Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oktay Özgül,

Mimar Sinan Üniversitesi’nden, Yalova’daki arkeolojik kazılarıyla kentin tarihini yeniden yazan Prof. Dr. Selçuk Seçkin,

Uludağ Üniversitesi’nden, deniz altı kazılarıyla İpekyolu’nun yeni güzergahlarını sorgulatan Doç. Dr. Serkan Gündüz,

İpekyolu’nun Yalova’daki izlerini ve Türk tarihindeki önemini farklı perspektiflerden değerlendirecek.

Sanatçı ve Kent77 TV programcısı Aliço’nun sunumuyla renklenecek panel ve sergiye tüm halk davetlidir.

İBB Soruşturmasında 3 Avukat Gözaltında İBB Soruşturmasında 3 Avukat Gözaltında