Ezhel'in Bağışı TÜGŞAV Tarafından Reddedildi Ezhel'in Bağışı TÜGŞAV Tarafından Reddedildi

Görev Süreleri 4 ila 8 Yıl Arası Valilik, proje okullarındaki öğretmen ve yöneticilerin görev sürelerinin en az 4, en fazla 8 yıl olduğunu belirtti. Görev süresi dolan öğretmen ve yöneticilere, Bakanlık tarafından 10 okul tercih etme hakkı tanındığı ifade edildi. 8 Nisan 2025 tarihinde ise yerleştirme sonuçları açıklandı. Bu süreçte 8380 öğretmen atanırken, 1471 öğretmen herhangi bir tercihine yerleştirilemedi.

Asılsız İddialar Yalanlandı Son günlerde bazı medya organlarında yer alan "öğretmenler açığa alındı, kadrolu öğretmenler okullarından kovuldu, mağdur edildiler" gibi asılsız iddialar üzerine İstanbul Valiliği açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, İstanbul'da hiçbir öğretmenin açığa alınmadığı vurgulandı. Bu süreç, öğretmenlerin görev sürelerinin dolması sonucu yaşanan yeniden tayin ve atama süreci olarak tanımlandı.

Öğretmenlerin Görev Süreleri Uzatıldı Açıklamaya göre, 2020 yılında yürürlüğe giren Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği gereği, 4 yıllık görevlendirme süreleri 2024 yılında 1 yıl daha uzatıldı. Ayrıca, 2025 yılı itibarıyla görev süreleri dolan öğretmenlere yeni okullarında yer değiştirme hakkı verileceği belirtildi.

Yerleştirme Sonuçları ve Öğretmenlerin Yer Değiştirme Süreci Yerleştirme sonuçlarına göre, 8380 öğretmen atandı, ancak 1471 öğretmen tercih ettikleri okullara yerleştirilemedi. Bu öğretmenlere, norm fazlası yer değiştirme takvimine göre, yeni okullarına yerleştirilme hakkı tanındığı açıklandı. İstanbul'daki öğretmen kadrosunun yaklaşık %1'inin yer değiştirme sürecinden etkilendiği belirtilerek, öğretmenlerin özlük haklarının ve kariyer basamaklarının etkilenmediği vurgulandı.

Valilik ayrıca, öğretmenlerin tercihlerine uygun olarak yeni okullarına yerleştirileceklerini, bu süreçte öğretmenlerin mağduriyet yaşamayacaklarını ve önümüzdeki yıl tekrar başvuru yapabileceklerini ifade etti.