Yeni düzenlemelere göre, şirketlerin borçları ödendikten sonra kalan tutar, yargılamanın kesin hükümle sonuçlanmasına kadar nemalandırılacak. TMSF'nin kayyım olarak atandığı şirketler, açtıkları davalarda harçlardan muaf olacak ve bu şirketlerin taşınmaz, hak, varlık ve alacakları üzerine uygulanan tedbir kararları da kayyım yetkilerinin devriyle kalkacak.
Tasfiye komisyonu, TMSF tarafından görevlendirilecek ve adli işlemlerle ilgili taraf ehliyetine sahip olacak. Kayyımlık görevi kapsamında yapılan işlemler, Bankacılık Kanunu'na göre denetlenecek ve satış ya da tasfiye işlemleri TMSF tarafından yönetilecek. Satışlardan elde edilen gelir, şirketin borçlarını kapattıktan sonra kalan tutar, işlerinde kullanılmak üzere kaydedilecek. Bu süreçte, Hazine'ye irat kaydedilecek bakiye ise devletin bütçesine aktarılacak.
Ek olarak, emeklilere yapılan düzenlemeyle birlikte, 2025 yılı itibarıyla yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı alan emeklilerin asgari ödeme tutarı 14.469 TL'ye yükseltiliyor. Ayrıca, işverenleri desteklemek amacıyla, 2025 yılı boyunca iş gücü maliyetlerini azaltmaya yönelik sigorta primlerinden günlük 33,33 TL, aylık ise 1.000 TL destek sağlanacak.
Diğer bir düzenleme, elektrik piyasasında önemli değişikliklere yol açıyor. Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) tarafından yapılacak enerji alış ve satış anlaşmalarında önemli yetkiler devralınacak. EÜAŞ, yerli kömürle elektrik üretimini artırarak, enerji tedarikindeki açığı kapatmaya yönelik adımlar atacak.
TMSF'nin yetki alanı genişlerken, yeni düzenlemeler şirketlerin geleceğini ve ekonomik yapıyı yeniden şekillendiriyor.