Programa Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin ve kıymetli büyüklerimiz programa katılım sağladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin sözlerine şu şekilde başladı;
"Sayın Valim, çok değerli ailelerimiz, hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.
Cumhurbaşkanımız tarafından 2025 yılı Aile Yılı olarak ilan edildi. Burada da ilimizde örnek ailelerimiz var. Sayın Valimizin annesi ve babası da burada. Buralara geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Sizlerin varlığı bizler için çok kıymetli. Çünkü sizler, yeni nesile örnek olan kişilersiniz.
Aile kavramı, aile birliğinin önemi, sevgisi ve gücü artık bir vatan meselesi. Bizleri yalnız bırakmadığınız için başta Sayın Valimiz olmak üzere hepinize şükranlarımızı sunuyoruz. Sözü Sayın Valime bırakıyorum." Dedi.
Dr. Hülya Kaya;
"Çok kıymetli büyüklerimiz, öncelikle annem ve babam da burada, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Tabii ki aile, bizim aslında toplum olarak temel dayanağımız, gücümüzü aldığımız yerdir. Dolayısıyla aileye karşı son dönemlerde gelişen bazı olumsuz etkilerle birlikte, maalesef ailenin kurulmasından tutun, kurulduktan sonra devamı noktasında ciddi bir tehlike görülüyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2025 yılını “Aile Yılı” olarak ilan etti. Bu ne demek bizler için? Hem mevcut ailelerin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir olması hem de bundan sonraki süreçte evlenmek isteyen çiftlerin desteklenmesi noktasında devletimiz inşallah yardımcı olacak."
Devletin aileye sağladığı destekler
"Evlenmek isteyen çiftlere devletimizin vermiş olduğu bazı destekler var. Bundan sonraki süreçte bebek sahibi olmak isteyen kadınlarımıza, kızlarımıza da belirli destekler sağlanacak. İstiyoruz ki biz, Türk toplumu olarak, bundan sonraki süreçte aile kurumunu güçlendirerek ve büyüterek daha güçlü bir toplum olalım. Biz büyük bir aileyiz aslında. Türk toplumu her zaman geniş bir aile olmuştur. O geniş ailenin sürdürülmesi ve güçlendirilmesi noktasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın ortaya koymuş olduğu bu projeyi bir defa daha hatırlatabilmek için bugün böyle bir program düzenledik. Burada çok güzel örnekler var. 40 yılı aşkın süredir aynı yastığa baş koymuş olan çok kıymetli büyüklerimiz var. Onların da deneyimlerinden yola çıkarak diyoruz ki: Aile bizim tek sığınağımız, tek gücümüz."
Gelecekteki çalışmalar
"Bundan sonraki süreçte inşallah sık sık bu konunun altını çizecek programlar yapacağız. Ama buradaki sizlerin varlığı bizlere güç veriyor, gerçekten çok teşekkür ediyorum.
Bu programı düzenleyen Arif Müdürümüze, bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere ve buradaki çok kıymetli evlatlarımıza teşekkür ediyorum. Güzel, samimi bir ortamda sizlerle beraber olmaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. İyi ki varsınız. Buradan Yalova’daki tüm hemşerilerimize de selamlarımızı iletiyoruz. Sağ olun, var olun." Dedi.
Program gitar ve hoş müzikler eşliğinde devam etmesinin ardından büyüklerimize çiçek ve uzun yastık hediyeleri takdim edilerek program sona erdi.
Haber-Fotoğraf: Merve Yahşi