TEMAD lise öğrencileriyle söyleşide buluştu TEMAD lise öğrencileriyle söyleşide buluştu


Yalova’da yeni okul inşaatlarının yapımına hızla devam ediliyor. Ancak Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin talimatı ile il merkezi ve ilçelerde yapılan bazı düzenlemeler sayesinde hiç okul inşa edilmeden 114 derslik üretildi. Bu konuda bilgi veren Akmeşe, “Yalova’da nüfus hızla artıyor. Göç alan bir şehir durumundayız. Küçük bir şehir olmamıza rağmen nüfusu her yıl artış göstermeyi sürdürüyor. Dolayısıyla derslik sayımızda bu doğrultuda artmaya devam ediyor. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Yaz döneminde merkezimizde ve ilçelerimizde birçok okulumuzun planlaması ile ilgili yeni bir strateji geliştirdik. Bazı okullarımızın yerlerini öğrenci nüfusunun fazla olduğu yerlerle değiştirdik. Bu çalışma bize çok önemli bir avantaj da sağladı. Sonuca baktığımızda hiçbir yeni okul yapmadan 114 derslik ürettiğimizi gördük. Bunu sadece planlama ve ufak tefek onarımlarla ve okullarımızın yerlerini değiştirerek başardık.” dedi.


“Devlete ek yük getirmedik”
Yapılan bu çalışmalarla devlete hiçbir yük getirmeden ilin derslik ihtiyacına cevap verildiğinin altını çizen Akmeşe, “Bunun yanısıra ilimizde daha önceden okul olarak kullanılmış olan 4 tane ardından da bir şekilde okul planlamasının dışarısına çıkartılmış ve kullanılmaz duruma gelmiş yerlerimizi tespit ettik. Bunlardan bir tanesini Kız Hafızlık İmam Hatip Lisesi yaptık. Bu okullarımızda bakım ve onarımlar yaparak ihtiyaçlarını giderdik ve eğitim-öğretime kazandırdık. Bu şekilde de ürettiğimiz dersliklerimiz oldu. Yani devletimize hiçbir ek yük getirmeden var olan imkanları değerlendirerek ilimizdeki derslik sayılarını arttırdık.” şeklinde konuştu.
“Yeni okullar devlet yatırım programına alındı”
Yalova’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan okulların inşaatları hakkında da bilgiler veren Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Devlet yatırım programında yer alan ve ilimiz açısından çok büyük bir önemi olan Yalova Lisesi inşaatı var. Armutlu ilçemizde bağışçılarımız eli ile başlatılmış 16 derslikli bir İmam Hatip Lisesi vardı. Bağışçılarımızın imkanı olmadığından temel atma noktasında kalmış ve bize devredilmiş bu okulumuzda bakanlık yatırım programına alındı. Kısa süre içerisinde burasının inşası da başlıyor. İlimizde en çok okul ihtiyacının olduğu Mahalle İsmet Paşa Mahallesi. Orada da 24 derslikli bir okul da yine yatırım programına alınmış durumda. Bu inşaatlarımız tamamlandığında ise tekrar bölgesel olarak planlama yapılması gerekirse yapacağız.” diye konuştu.
“Derslik başına ortalama 21 öğrenci düşüyor”
Yalova’da derslik başına düşen öğrenci sayılarıyla ilgili de bilgi veren Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “İlimizde genel olarak baktığımızda derslik başına düşen öğrenci sayısı 21. Bu bir batı iline göre oldukça iyimser bir rakam. Dersliklerdeki öğrenci sayısının bazı okullarda yüksek olması vatandaşın kafasındaki algıdan kaynaklı. Zira bazı okullarla ilgili söylemler o okullara yığılmayı beraberinde getirebiliyor. Vatandaşlar kendi bölgelerindeki bir okula gitmek yerine adres değişikliği yaparak başka bölgelerdeki okullara gidebiliyor. Bu da beraberinde o okullardaki derslik başına düşen öğrenci sayılarının artmasına neden oluyor. Bu tamamen suni bir problem. Kendi mahallesindeki okullara gitse öğrencimiz zaten bu sorun otomatik olarak ortadan kalkıyor. Biz en iyi okulun çocuğun evine en yakın olan okul olduğunu savunuyoruz. Bütün okullarımızın imkanları birbirine çok yakındır.” dedi.

Editör: Manşet Gazetesi