2024 yılında faaliyete geçen merkez, 2000 metrekarelik alanda oluşturulan laboratuvar, derslik ve simülasyon atölyeleriyle birçok teknik eğitimi bir arada sunuyor.
PLC-Forklift, Kaynak Simülasyon Eğitimleri, ileri elektronik, kodlama, modelleme, çizim ve SCADA gibi teknik eğitimlerin yanı sıra Yalın Model Fabrika Atölyesi’nde Yalın Üretim Eğitimleri de veriliyor.
Özdemir, “Ortak paydaşlarımızla, eğitim ve istihdam süreçlerini planlıyoruz’’
Yalova OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, merkezin sanayinin ihtiyaç duyduğu iş gücünü yetiştirmek için önemli bir rol oynadığını belirterek; "OSB’mizde faaliyet gösteren fabrikaların ihtiyaç duyduğu personel profiline uygun eğitim programları oluşturuyoruz. İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalova Üniversitesi ile iş birliği yaparak eğitim ve istihdam süreçlerini planlıyoruz. Ayrıca OSB bünyesinde bir İŞKUR Hizmet Noktası faaliyete geçti ve bölgedeki firmaların iş gücü taleplerine yönelik çalışmalar yürütülüyor." Dedi.
Merkezde ayrıca stajyer yerleştirme desteği sağlanarak sanayi ile meslek liseleri arasındaki iş birliği artırılıyor. Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yürütülen ortak çalışmalar kapsamında, sanayiye uygun müfredat oluşturulması için firma yetkilileri ve eğitimciler düzenli olarak bir araya geliyor.
Özdemir, yakın zamanda Yalova Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen "Milli Teknoloji Atölyesi" projesinin de hayata geçeceğini belirtti.