Ülkemizde başlayan gece dönercileri furyasının mucidi ve ilk temsilcisi Dönerci Özgür Usta, meşhur döneri için dükkan önünde uzun kuyruklar oluşturan müşterilerine Artvin'in lezzetiyle eşsiz Cağ Döneri'ni sunuyor. 35 yıldan uzun süredir babası ile Bursa'nın Gemlik ilçesinde, memleketi olan Artvin'in meşhur Cağ Döneri'ni seyyar tezgahta müşterileri ile buluşturan Özgür Usta, babasının vefatının ardından kendisi özel firmalarda aşçıbaşı olarak çalışmaya devam etmesine rağmen hem babasının anısını yaşatmak hem de müşterilerinden gelen yoğun istek üzerine haftada bir gün döner tezgahını açmaya devam eder.
"Eşin dostun ricasını kıramadık”
Başarı hikayesini “Babamızın anısı da devam etsin diye haftada bir sabaha karşı tezgahımızı açıp müşterilerimize hizmet vermeye başladık" diye anlatmaya başlayan Özgür Usta; "Ancak her geçen gün talep arttı. Bizde her geçen gün hem daha fazla miktarda döner takmaya hem de açılış saatimizi daha geriye çekmeye başladık. Sonunda döner tezgahında satışa gece başlayıp sabaha kadar açık tutma noktasına geldik. Ardından sokak lezzetleri konusunda paylaşım yapan birkaç sosyal medya hesabının sahibinin bizi ziyaret edip paylaşımlarında yer vermeye başlaması üzerine, bu defa bizim döner tezgahının önünde 100-150 kişilik kuyruklar oluşmaya başladı. Daha sonra Bursa'dan mekan sahibi tanınmış şefler kendi lokantalarında döner hazırlayıp satışa sunmamız için tekliflerde bulunmaya başladılar. Bazıları ile birlikte çalışma fırsatı yakaladık. Bu mekanların önünde de uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Bu durum Bursa'da da oldukça isim yapmamıza vesile oldu. Ve ardından Gemlik gibi Bursa'da da bir anda gece dönercilerinin sayısı oldukça arttı. Şimdi sosyal medyadan Türkiye'nin dört bir tarafında bu işi yapan ustaları takip ediyoruz. Bu bize büyük bir gurur yaşatıyor ve bu işe vesile olmak yine bize tarifsiz bir mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.
“Dükkanımızda tartımız yok, bizde porsiyonlar bol kepçe
Açıklamalarına “Biz ürünümüzün kalitesine sonuna kadar güveniyoruz. 35 senelik tecrübe ile yüzde 70 kuzu yüzde 30 dana etinden hazırladığımız ve tarifi bizde saklı özel yöntemlerle marine ettiğimiz dönerimize, müşterilerimizin teveccühü bizi çok mutlu ediyor” sözleriyle devam eden Özgür Usta, “Bir gelen bir daha geliyor. İlgi ve alaka daha da artınca artık seyyar tezgah yerine işimizi bir mekana döndürmek kaçınılmaz oldu. Biz de dönerci dükkanımızı açtık. Artık hafta içi 5 gün akşam 16.00 gibi açtığımız dükkanımızda dönerimiz bitene kadar müşterilerimize hizmet veriyoruz. Ancak cumartesi gününe özel, aynı saatlerde açtığımız dükkanımızda sabaha kadar müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Pazar günü kapalıyız. Pazar günleri genellikle özel müşterilerimizin hususi organizasyonlarında, kendilerine özel odun ateşinde döner ikramı gerçekleştiriyoruz. Dükkanımızda tartımız yok. Bizde porsiyonlar bol kepçe. Müşterinin karnından önce gözünün doyması şart. Cumartesi günleri, özellikle hafta sonu ve tatil olması sebebiyle hem yakın il ve ilçeler ile birlikte Gemlik'te yaşayan yakınlarının yanına gelen ülkemizin dört bir yanından müşterilerimiz de oluyor. Bizi sosyal medyadan görüp, 'Gemlik'ten geçerken direksiyonu senin dükkana kırdık' diye söyleyip dönerimizden tatmaya gelen müşterilerimiz de oluyor. Memnun kalıp tekrar geleceklerini söyleyip ayrılıyorlar. Bu çok gurur ve mutluluk verici bir durum. Adeta lezzet elçisi gibi çalışıyoruz. Bu durum işimizi ne kadar iyi yaptığımız konusunda bizi hem sevindiriyor hemde daha da fazla motive ediyor. Bizi örnek alan çok sayıda işletme hem Gemlik hemde Bursa'da gece döneri satışı yapıyor. Ama bizim dönerimizi bir defa tadan adeta abonemiz oluyor" ifadelerini kullandı.
Haber: Ömer Faruk Demirok