Ekrem İmamoğlu’nun, İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmesinin ardından, CHP lideri Özgür Özel bazı markalara yönelik boykot çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı sonrası, boykot edilen markaların listelendiği bir web sitesi oluşturulmuş ve kamuoyuna duyurulmuştu. Site üzerinden boykot edilen firmaların bilgileri paylaşılarak destekçilerin bilinçli tüketim yapmaları teşvik edilmişti.
MAHKEME KARARIYLA ERİŞİME KAPATILDI
Ancak, kısa süre içinde siteye erişim engeli getirildi. Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin 27 Mart 2025 tarihli ve 2025/4129 sayılı kararı doğrultusunda siteye erişim resmen yasaklandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da söz konusu kararı kendi platformunda yayımladı. Kararın gerekçesiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, boykot listesinin duyurulmasının ardından yaşanan bu gelişme dikkat çekti.
Kullanıcılar, siteye giriş yapmak istediklerinde "Bu siteye ulaşılamıyor" mesajıyla karşılaşırken, CHP yetkililerinin konuya ilişkin nasıl bir adım atacağı merak konusu oldu.