Yaklaşan yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi velilerin merakla araştırdığı konulardan biri de okul kayıt tarihleri oldu. Veliler, çocuklarının ilkokula başlama heyecanıyla hareketle, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen 2024-2025 okul kayıt tarihlerini merakla sorgulamaya başladılar.

İlokul kayotşarı ne zaöan başlayacak

İLKOKUL KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYAK?

Önceki yılın aksine, bu yıl ilkokul kayıtlarının ne zaman başlayacağı henüz netlik kazanmamıştır. Ancak genellikle ilkokul 1'inci ve 5'inci sınıflara aday kayıtlarının ve okul öncesi eğitim kurumları için kayıtların Ağustos ayında başladığı bilinmektedir. Geçtiğimiz yıl kayıt süreci 14 Ağustos'ta başlamıştı.

Eğitim öncesinde 2-6 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecektir. Velilerin güncel bilgilere erişmek için Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesini düzenli olarak kontrol etmeleri tavsiye edlir.

Büyük deprem sonrası Naci Görür’den ilk açıklama Büyük deprem sonrası Naci Görür’den ilk açıklama

2024-2025 eğitim öğretim yılı nezaman başlaÿacak

2024-2025 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıfa ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri doğrultusunda otomatik olarak e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu sayede herhangi bir başvuru yapılmasına gerek kalmadan kayıt süreci tamamlanacaktır. Bu uygulama, öğrenci ve velilere kolaylık sağlayarak kayıt işlemlerini daha hızlı ve verimli hale getirecektir.

Editör: Canan Avcılar