Mantarlı Omlet
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı lor peyniri
- 3 adet mantar
Mantarları yapışmaz tavada 1 çay kaşığı zeytinyağında soteleyin ve kenara ayırın. Yumurtaları çırpın, tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyin ve tavaya dökün. Üzerine mantarları ve lor peynirini ekleyin. Omleti ikiye katlayın ve afiyetle tüketin.
Yulaflı kahvaltı
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı süt
- 5-6 adet çiğ fındık
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 adet elma
Ocağa yulafı ve sütü alın. Karışım kıvam alıncaya kadar 2-3 dakika pişirin. İçerisine rendelediğiniz elmayı ekleyin ve karıştırın. Üzerini tarçın ve fındık parçalarıyla süsleyerek afiyetle tüketin.
Yulaflı omlet
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 3 yemek kaşığı süt
- Tuz, karabiber, pulbiber
Yulafın üzerine sütü ekleyin ve birkaç dakika şişmesi için bekleyin. Ardından çırptığınız yumurtaları yulaf karışımına ekleyin, baharatları da ekledikten sonra az yağladığınız tavada altlı üstlü pişirin. Afiyet olsun.
Granola kasesi
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı granola (yulaf, kuru meyve, kuru yemiş karışımı)
- 1 adet yerli muz
- 1 tatlı kaşığı kakao
Muzu bir kâsede ezin, üzerine kakaoyu ve yoğurdu ekleyin, karıştırın. Karışımın üzerine granola parçalarını ilave edin ve afiyetle tüketin.
Granola yapımı için 2 su bardağı yulaf ezmesi, 1 avuç kuru yemiş, 1 avuç kuru meyve, yarım su bardağı meyve püresi ve yarım çay bardağı balı karıştırın. 150 derece fırında, her on dakikada bir karıştırarak 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.